Första dagen på Frejas och mitt nya liv!

Ja, idag ska jag introducera tömmar för Freja. Så vi mjukstartar och bara tränar med att ha de hängande på gjorden. Och tränar jag henne som vanligt, flytta henne framåt, bakåt och åt sidorna och att hon ska stå still, och dessutom stå still och inte följa efter mig om jag går en bit bort. Och att körpisken kommer bort i henne bl.a. Tänkte ha sidepullet på henne, men hakremmen är för liten... Men den är väl inte nödvändig just idag. Tror jag tar det. Vi tar det sakta och försiktigt, så går det förhoppningsvis fint!
Trist att göra det själv, men men. Då kan jag ta hela äran för det sen när  vi blir rika och berömda, jag och Freja! ;) Hihi.
 
Nej, här blir inga barn gjorda! Dags att sätta i gång!
 
Ha en bra dag! - Madde
 

Traditioner traditioner

Blir galen på det här med traditionen kring fjordhästens man!
Läste på ett forum om vad de ska göar för att få upp rasens popularitet, och det kom all slags förslag vilket är kanon. Sen kom den sedvanliga mandiskussionen upp. Lång man ser så fult ut, muskulaturen blir sne med mera med mera. Se på alla andra raser med långa tunga manar!! Du hör inte en ägare av en shettis eller nordis säga: Nej fy nu är din man så lång o tjock att nu stubbar vi den!! Det hade varit helgerån!! Men inom fjordvärlden är det helgerån att låta manen växa. Hörde att det är ok att visa dom med lång man, men att det sänker helhetsintrycket av hästen. Är nästan rädd för att komma dit med min Freja, de kanske kastar ägg på oss, för att hon har lång man... *suck*.
Kan inte hästarna få vara som de är? Att man kan få välja själv om man vill ha lång eller kort man? Att vi ändå gör vårt bästa för att visa världen att fjordingen inte bara är en fet, slö och klumpig hästras, utan bråket om manen!
 
 
 
 

RSS 2.0